טעימות- מפגשים – קטיף – סדנאות
מחלבת נטור – מחלבת גורמה ואוכל טוב
(כשר) נטור, רמת הגולן
זהו סיפור אהבה קובנית ישראלית של קרינה ויהונתן רפאל.
נכיר את סיפור אהבתם השזור באהבה לייצור גבינות ולהקמת מחלבה קובנית ראשונה בישראל- מחלבת NATUR.
קרינה – סיימה לימודי שף, יונתן מגדל כבשים, ווביקור במחלבה תפגשו את שניהם – וזאת כבר חוויה! תוכלו ליהנות מארוחת בראנצ' מפנקות, פלטות גבינות , יין מקומי וקפה נהדר .
האווירה קובנית קסומה, ההסבר על הקמת המחלבה ותהליך הייצור של הגבינות עובר למשתתפים בשמחה וחגיגיות בליווי מוסיקת סלסה קובנית.
הרצאה + טעימות
בראנצ' קליל או ארוחה עיסקי
פלטות גבינות מפנקות
עלימאמא – גן ירק אורגני
גבעת יואב, רמת הגולן
עסק משפחתי חקלאי קטן ומקסים בדרום רמת הגולן
אנחנו מגדלים מגוון גדול של ירק עונתי ועצי פרי על שטח של 12 דונם. הגידולים ללא דשנים כימיים וללא ריסוסים עם התייחסות גדולה לשמירה על המאזן האקולוגי באהבה ועם המון סקרנות וחקירה. ליד השדה חנות טבע אליה הקטיף מגיע בכל בוקר- טרי טרי מהשדה. בחנות יש מגוון ענק של מוצרי טבע ובריאות ותוצרת מקומית איכותית. מוזמנים באהבה
אתם מוזמנים לסיור, קטיף עצמי מהערוגות ואפילו ארוחת שף מקומית (כשר)
חוות הפיטאיה – פירות אקזוטיים
גבעת יואב – רמת הגולן
משק גור הוקם לפני כ- 40 שנה ע"י אבי, רמי גור כאן בגבעת יואב, דרום רמת הגולן ועבר גילגולים רבים בעולם החקלאות. ממשק לגידול מולרדים (ברווזים) ועד לגידול שושן, פרדסים, בננות וגפן.
חלפו השנים ובשנת 2000 החליט רמי על ניסיון גידול שמגיע מארץ רחוקה – הפיטאיה. הפרי המיוחד הזה הגיע אלינו ממקסיקו ע"י פרופ' יוסי מזרחי מאוניברסיטת ב"ש. כמובן שהתאהבנו בפרי האקזוטי וממספר של דונמים בודדים נטע רמי כ-50 דונמים של פיטאיה ועוד 10 דונם של קובו, אחיו הקקטוס של הפיטאיה מהמדבר המקסיקני, וביחד עם התפוז הסיני הם משלימים משק לגידול פירות אקזוטיים שאליהם הצטרפו פירות נוספים ממש בקרוב
אתם מוזמנים לחוויה חקלאית, קטיף עצמי, וטיולי נייווט בחווה. האורחים מוזמנים בשעות הלילה המוקדמות לצפות בפריחת הפיטאיה, לצפות בהפריה המלאכותית של הצמח ולקבל הסברים מעולמם של הצמחים המדבריים והטרופיים ומשמעותם לעולם החקלאות
ירוק בכפר – חווה הידרופנית
חוקוק – צפון מערב הכנרת
אתם מוזמנים לחווה לחקלאות הידרופונית מתקדמת הנמצאת בקיבוץ חוקוק בצפון מערב הכנרת. בחווה גדלים קרוב
ל 100 זנים של ירקות ירוקים ופירות אורגניים, נקיים מריסוסים ומוזנים בשיטות דישון טבעיות בלבד
חוות ירוק בכפר הינה חוות מחקר ופיתוח של גידולים רבים אשר נמכרים בשווקי ישראל. בתור חו
מו"פ החממה בנויה בצורה "פראית" אשר מאפשרת לזנים רבים למצוא את צורת הגידול האידיאלית עבורם ולכן נוצרת חווית ג'ונגל טרופיבתוך החווה שפועלת ביום יום כעסק המספק תוצרת למסעדות יוקרה ותושבים במחוז צפון אנ
מקיימים אירוח וסיורים
מטרות הסיורים והאירוח היא: מפגש עם חקלאות מקומית, הכרות עם התהליך גידול שעובר ירק בין החקלאי בארץ או בחול עד לצלחת שלנו בישראל, שיטות גידול הידרופוני/ אקוואפוני וחקלאות
מתקדמת, משמעות המילה אורגני, חיי החווה, החקלאים וההיסטוריה של החווה שלנו
בחווה אירועים ופריסות קוקטיילים בשילוב תוצרת החווה, סדנאות בישול, ארוחות כיד המלך בשילוב מגוון התוצרת החקלאית במקומית – בתאום מראש ובתפריט נבחר
מבחר הרצאות בריאות, נטורופטיה ונושאים נוספים במפגש אישי עם בעלי החווה – בתשלום נוסף
עידן הפרי (כשר)
מושב בצת – גליל מערבי
יזמות נשית ותעשייה משפחתית של חקלאות בין דורית
משק חקלאי ייחודי המתמחה בגידול זני בננות שונים אשר הקים מפעל משפחתי לייצור פירות מיוב טבעיים ללא חומרי שימור, ללא צבעי מאכל וללא תוספת סוכר
את המפגשים נתחיל תחת עצי האבוקדו, ומשם נמשיך ללב ליבו של שדה הבננות הפורח ובו נקבל הסבר על תהליכי הגידול המיוחדים ויצאי הדופן של הבננות והזנים השונים
בננה אדומה – האם אדומה גם מבפנים?! בננה כחולה?? בננה תפוח?? בננה ישרה?? האם הבננה היא עץ או שיח? האם הבננה זכר או נקבה? כמובן שנטעם בננות טריות ישר מן השדה
פעילות לבחירתכם
ביקור מהשדה לצלחת
סדנה להכנת חטיפי אנרגיה או סושי פירות
סדנת בישול מטהרת גידולי מוצרי המשק
סדנת קליעה והכנת מוצרים מעלי בננה
יקב טוליפ
כפר תקוה – עמק יזרעאל
יקב בוטיק חברתי הממתחה בייצור יינות איכות לצד עשייה חברתית יויומית ומשמעותית עם חברי כפר תקווה, בוגרים בעלי צרכים מיוחדים
זהו סיפור על יין, אהבה ואנשים, על אדמה ושורשיות, על יצירה ואומנות והוא מתרחש במקום פסטורלי
בשנת 2003 הקימה משפחת יצחקי את יקב טוליפ, יקב בוטיק שנולד מתוך אהבה גדולה ליין ואהבה גדולה לאנשים. המשפחה בחרה להקימו בכפר תקווה – ישוב למבוגרים בעלי צרכים מיוחדים. השילוב הנפלא בין חזון הכפר לתשוקת המשפחה ייצר יין הוליד מודל מרגש וראשון בעולם, של יקב חברתי. היקב מעסיק את חברי הכפר בתחומו ונותן להם פלטפורמה להשתלב בשוק העבודה כאחד האדם. לצד זאת מקפיד היקב לייצר יינות פורצי גבולות ייחודיים ומרגשים. בחירת הכרמים טובים ביותר, חדשנות, שימוש בטכנולוגיות מתקדמות, לימדה מתמדת וחתירה למצוינות הביאו את היקב למעמד של יקב
בינלאומי עטור שבחים ופרסיםבמיוחד – שאין שני לו
בביקור היקב תהנו מטעימות יין מקצועיות לצד הדרכה על סיפורו של יקב, סיפורו המיוחד של כפר תקווה והשילוב ביניהם.
ניתן לשלב כיבוד ברמות שונות: גבינות ולחם, כיבוד קל, ארוחה חלבית מפנקת או שילוב של קייט חיצוני ועד ארוחת שף.
צילום: ליטל רוט (יקב טוליפ)